Windows 11 beschikbaar op 5 oktober

Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 11 beschikbaar zal zijn vanaf 5 oktober 2021. Op deze dag zal de gratis upgrade naar Windows 11 worden uitgerold naar in aanmerking komende Windows 10-pc's en pc's die vooraf zijn ingericht met Windows 11 en beschikbaar komen voor aankoop. Een nieuwe Windows-ervaring dus.

Omdat de pc een steeds centralere rol in ons leven blijft spelen dan ooit tevoren, is Windows 11 klaar om uw productiviteit te versterken en uw creativiteit te inspireren, aldus Microsoft.

De gratis upgrade naar Windows 11 gefaseerd en afgemeten uitrollen

De gratis upgrade naar Windows 11 start op 5 oktober en wordt gefaseerd en gemeten met focus op kwaliteit. "Na de geweldige lessen van Windows 10, willen we ervoor zorgen dat we u de best mogelijke ervaring bieden" aldus Microsoft.

Dat betekent dat nieuwe, in aanmerking komende apparaten als eerste de upgrade krijgen aangeboden. De upgrade wordt vervolgens in de loop van de tijd uitgerold naar in-market-apparaten op basis van intelligentiemodellen die rekening houden met hardwaregeschiktheid, betrouwbaarheidsstatistieken, leeftijd van het apparaat en andere factoren die van invloed zijn op de upgrade-ervaring. We verwachten dat medio 2022 alle in aanmerking komende apparaten de gratis upgrade naar Windows 11 zullen krijgen. Als je een pc met Windows 10 hebt die in aanmerking komt voor de upgrade, laat Windows Update je weten wanneer deze beschikbaar is. U kunt ook controleren of Windows 11 gereed is voor uw apparaat door naar Instellingen > Windows Update te gaan en Controleren op updates* te selecteren.